FAQFAQ  SzukajSzukaj    AlbumAlbum  Chat  

Forum Kobieta - Mężczyzna
Zaprezentuj nam siebie i swoje poglądy!

Rejestracja Zaloguj  

Poprzedni temat :: Następny temat
Facet mnie nie szanuje! Pomocy...
Autor Wiadomość
Iza19019 

Wysłany: 2010-05-27, 20:28   Facet mnie nie szanuje! Pomocy...

Witam.
Mam kłopot z mężczyzną. On chyba mnie nie szanuje, mówi że mnie kocha czasem jest taki kochany, ale zachowuje sie jak władca wszystkiego, mysli że może mnie poniżac i krzyczeć i nie musi przepraszać. Poza tym pije i pali, do tego klnie jak szewc i nie zachowuje się jak mężczyzna. Przede wszystkim nie traktuje mnie jak kobietę tylko jak zabawke. Muszę to na nim wymuszać, ma 32 lata a zachowuje sie jak gówniarz. Bardzo mi na nim zależy ale nie wiem czy to wytrzymam...Proszę o pomoc :( :( :(

[ Dodano: 2010-05-27, 20:29 ]
Co mam zrobić żeby go zmienić chociaż trochę?

Miss_issa 

Wysłany: 2010-05-27, 23:11   

dużo facetów po 30 tak się zachowuje nie wiem dlaczego ale poprostu im wtedy odbija palma mój były zachowywał się podobnie moi koledzy w tym wieku tez nie mówię ze wszyscy ale jes taka grupa mężczyzn większości to przechodzi po pewnym czasie tylko pytanie czy chcesz czekać aż się "wyszaleje"? czy zależy Ci nam aż tak bardzo ze chcesz to znosić i cierpieć? według mnie powinnas wytłumaczyć mu sytuacje ze nieodpowiada Ci to i tamto i postawić sprawę jasno ze jeśli nie zmieni pewnych rzeczy to Ty tego nie będziesz tolerować i najlepiej będzie się wtedy rozstać jeśli naprawdę mu na Tobie zależy i naprawdę Cie kocha to się będzie starał zmienić albo wróci a jeśli nie to znaczy ze nigdy nie był Ciebie wart uwierz mi może to będzie bolalo ale na dluzsza metę pomysl jeśli się nie zmieni to ile Cie to nerwów i cierpienia będzie kosztowało?

[ Dodano: 2010-05-27, 23:16 ]
czasami trzeba kogoś trochę postraszyc żeby się zmienił ... jeśli zobaczy ze w życiu nie wszystko jest "stałe" to może zmadrzeje ...

Iza19019 

Wysłany: 2010-05-28, 09:31   

Tak wiem że to może poskutkować, ale boję się że jak mu powiem o co chodzi to on nie będzie się do mnie odzywał i nie będzie dzwonić a to będzie oznaczało koniec. Boję się go stracić, za bardzo mi na nim zależy... Chcę to jakoś zmienić ale nie tak ostentacyjnie tylko stopniowo, bo jeśli powiem mu wprost o co chodzi to on odejdzie...

doris 

Wysłany: 2010-05-28, 10:22   

Iza19019, jak on taki bydlak to co powoduje ,ze az tak Ci na nim zalezy? Sporadyczny usmiech? , udany sex? , jedno słowo ,,kocham" rzucone pewnie jak na wiatr boś to na nim wymusiła? , kobieto oprzytomnij.
Zrób sobie taki mały rachuneczek i zestawienie jego zalet i wad.
Musisz zaryzykować jak napisała Miss_issa, a się przekonasz czy jemu i w jakim stopniu zalezy na Tobie.
Szczerze! nie widze tego związku.
Szacunek do kobiety musi wypływać z serca i wychowania od dziecka.

doris :-)

Iza19019 

Wysłany: 2010-05-28, 11:16   

Wiem wiem o czym mówicie....tylko że on jest taki raz na jakiś czas. Przeważnie jest miły i kochany mówi dość często że mnie kocha, ale nie widzę jego starań z takiej strony uczuciowej, czyli nigdzie ze mną nie wychodzi, mam wrażenie że się mnie wstydzi no i do tego ten brak szacunku, choć tylko sporadycznie.

Miss_issa 

Wysłany: 2010-05-29, 17:26   

widze ze sie boisz ze go stracisz ale uwierz mi wiem co mowie, pożniej będziesz żałowała, że nie zostawiłaś go wcześniej, bo prędzej czy później stanie się coś gorszego niż krzyki i bluzganie ... czasami warto znaleźć trochę odwagi na taki krok dla samej siebie bo jeśli pozwalasz sobie na takie traktowanie to znaczy, że się nie szanujesz, a on sie do tego tylko przyzwyczai i też straci do Ciebie resztki szacunku - pomyśl nie chyba nie chciałabyś faceta na którego możesz wrzeszczeć obrażać a on by nie reagował? - tylko porządny wstrząs może go obudzić i nie bój się !!

Odpowiedz do tematu