Wysłany: 2010-07-25, 21:50 Problemy przy pierwszym razie
Witam. Zdecydowaliśmy się z moją dziewczyną na nasz pierwszy raz. Wszystko wydaje się okej, do momentu kiedy dochodzi do nałożenia prezerwatywy na członka i próby wejścia w partnerkę. Automatycznie w momencie nakładania gumki członek przestaje być twardy. Nie wiem, z czego dokładnie może to wynikać, czy po prostu jest to stres, choć nie czuję się jakoś zestresowany, no może bardziej tym, że dochodzi do takiej sytuacji. W takim momencie proszę partnerkę o wspomaganie wzwodu ręką, gdy go już osiągam próbuję w nią wejść, jednak po nie udanej penetracji on znowu zaczyna mi upadać, i tak kilka razy, w końcu poddaję się, chociaż prawię się udało. Trochę mnie to martwi, zwłaszcza, że jest to moja druga próba zakończona niepowodzeniem. Rozmawiałem o tym z dziewczyną, nie chce żeby miała mnie za jakiegoś gorszego, chce żeby zarazem mój jak i jej pierwszy raz był udany. Wybraliśmy pozycję klasyczną na ten pierwszy raz. Nie wiem, może robię coś nie tak, a może to kwestia odpowiedniego przygotowania. Gra wstępna zajmuje nam koło 10-15 min. Proszę o pomoc w tej sprawie doświadczone pary. Sprawa jest dość krępująca dla mnie a zależy mi na udanym seksie.
z umiejętnosciami sex-u to prawie jak z ssaniem w pierwszych godzinach zycia noworodka. Jeden połozony zaraz po porodzie na brzuchu matki szybko sie uspokaja -szuka sutka by zassać tak jak potrafi - wtedy wkraczac powinna osoba trzecia by skorygować i poprawić jesli cos jest nie tak. Inny zas noworodek połozony na brzuchu bedzie nadal niespokojny , rozdrazniony i nie zainteresowany piersia nawet z pomoca personelu. Jednym słowem nie ma reguły i nieraz trzeba sie tej sztuki nauczyć i do niej dojrzeć.
Z sex-em jest bardzo podobnie.... zatem nie przejmuj się bo ja nie widze tu zadnego wielkiego problemu , jesli już to lekka psychika że bardzo chcecie a coś nie wychodzi. Poco sie zadręczać ... z prezerwatywami niestety tak już jest ,że jesli sprawnie i szybko jej nie załozysz to członek zniecierpliwiony i oddzielony od bliskosci partnerki opada....
_________________ ...ryzyko przygody jest tysiąckroć cenniejsze od dobrobytu i wygód"
Rozumiem, Cię. Ja tyko chcę uniknąć sytuacji, że ona zacznie sobie myśleć, że mnie nie podnieca. Ostatnio się obwiniała za to, dlatego tymbardziej jest mi w tej sytuacji niezręcznie. A podnieca mnie jak najbardziej
kobieta jest taka ,że jeśli facetowi opadnie nawet po długich miesiącach wspaniałego sex-u to pomyśli ,że nie działa na faceta. Tego nie przeskoczysz fizycznie lecz psychicznie mówiąc piekne słówka .... , kwiatek też się przyda - jako małe przeprosiny za rozczarowanie nieudanego zbliżenia.
_________________ ...ryzyko przygody jest tysiąckroć cenniejsze od dobrobytu i wygód"
Poczekajcie z penetracja. Najpierw sprobujcie hand job. Zrobcie sobie nawzajem dobrze reka pare razy. Potem seks oralny. Niech ci obciagnie co najmniej raz, ewentualnie raz zrob jej minetke. Podswiadome zahamowania i stresy mina. Wtedy wejdziesz w nia na pelnej twardosci, tylko pamietaj, rznij i nie patrz ze ja boli! Niech to zapamieta
Dzięki za rady
Niestety problem powtarza się nadal, mimo, że robimy to co opisał ColdFireAngle. Nie wiem czy jest to wina prezerwatyw jakie stosuję chociaż nie uważam tego za powód, mimo tego będę próbował użyć innych. Rozmawiałem z nią o tym, i wspólnie doszliśmy do wniosku, że jeśli nie prezerwatywa to zainwestujemy w tabletki. Jeśli chodzi o penetrację to na razie robię to palcami i poznaję zachowania partnerki. Nie chcę żeby to trwało tak w nieskończoność, i do końca nadal nie wiem co robić, nie jesteśmy doświadczeni w tych sprawach. Teraz oboje zaczynamy się stresować czy czasami nie doszło do zapłodnienia, chociaż oboje staraliśmy dbać o czystość. Proszę o poradę
test przede wszystkim , ale i poznanie samej siebie w przypadku partnerki. Idżcie z sex-em na całośc , ale w odpowiednim terminie cyklu . Albo tabletki . Prezerwatywa was rozdziela to i jaka przyjemnośc może byc . Rżnac dla samego rżnięcia ! ? to jak ssać cukierka w papierku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum