FAQFAQ  SzukajSzukaj    AlbumAlbum  Chat  

Forum Kobieta - Mężczyzna
Zaprezentuj nam siebie i swoje poglądy!

Rejestracja Zaloguj  

Poprzedni temat :: Następny temat
prosba o pomoc
Autor Wiadomość
problem855 

Wysłany: 2010-05-17, 12:22   prosba o pomoc

Witam!

Mam problem z kobietą.. chciałbym zebyscie mi pomogli bo nie wiem czy to ja zle robie czy ona i moze ja juz czegos nie rozumiem. Moze to ja sie na nią uparłem.

Mam 25 lat a ona jest ode mnie 4 lata mlodsza.

Mianowicie, jestesmy ze soba 2 lata, przez ten czas na poczatku bylo swietnie sielanka. Piękna dziewczyna, zawsze mi sie podobala i podoba mi sie ciagle. Pociaga mnie i w ogole. Wydaje mi sie ze ją kocham...

Po 6 miesiacach zwiazku wyjechala do pracy do portugalii, ja bylem zapracowany tu w polsce na miejscu. Niby tez pieknie, pisalismy do siebie, tesknilem za nia ona tez mowila ze teskni. dzwonila czesto pisala. Po przyjezdzie upraginonym spotkania i tez wszystko ok. Po jakims tygodniu przez przypadek zobaczylem jej face book i tam pisala do kolezanki ktora ja odwiedzila w wakacje w portugali ze napisal jej jakis chlopak ze to koniec ze za daleko od siebie mieszkaja ale ze spi z jej poduszka i ze teskni za nia. Ta jej na to odpisala ze przeciez jej tak mowila ze to tylko wakacyjna przygoda i w ogole. Nie moglem tego przeżyc. Nie wiedzialem o co chodzi. Przeciez z jednej strony szalala za mna niby a tu takie cos.
Powiedziala ze to jakis brzydki koles, ze tylko tak zartowala piszac do tej swojej kolezanki na facebook. JAKOS mi wszystko przeszlo i dalej bylo ok.
Pozniej chcialem sie z nia rozstac bo swoja zazdroscia nie dawala mi spokoju i do obcej kobiety nagadala cos i prawie ja uderzyla. nie moglem tego tez zrozumiec, bardzo mnie to od niej oddalilo. Pozniej wrocilismy do siebie po jakis 3 miesiacch.

W nastepne wakacje pojechalismy razem zagranice popracowac. Czulem sie tam jakbym jej przeszkadzal swoja osoba. Ciagle awantury i klotnie.

Wrocilismy do polski i sie zaczelo.

Jak wraca ze studiow do naszego miasta to przestalo jej zalezec na wspolnych spedzonych weekendach. praktycznie sie nie widujemy, ja ciagle sie PROSZĘ o spotkanie. Wazniejsze są kolezanki dla niej i wyjscia do klubu. Ale oczywiscie jak uslyszy ze ja chce z kolegami sie spotkac to rozłącza się i jest zla.

W tym roku zobaczylem ze pisala do swojego bylego, pierwsza napisala. Chciala sie z nim spotkac. Potem mnei przeprosila ale powiedziala ze to znow zarty byly i ze by sie nie spotkala z nim.
Nie bierze na spotkania ze mna w ogole telefonu albo wylacza przy mnie jak by sie bala.

A ja ciagle sie proszę o spotkania i pytam czy chce byc ze mna. Odpowiada ze nie wie...

Co drugi dzien powtarzam sobie ze to koniec ale nei moge odejsc. Tylko sie do mnie odezwie to odbieram telefon i w ogole. Bardzo mi jej brakuje.

Np zalozylem ostatnio profil na nk. I wielka awantura a to ze ona ma takie konto 50 zdjec i 700 znajmych to nie wazne. I ze pisze z kims ciagle tam to tez nic.
Powiedzcie czy ja robie cos zle? Co powienien zrobic normalny aktrakcyjny mezczyzna w takiej sytuacji.??

Pytam bo niby wiem, ale ona mi wmawia ze powinienem sie bardziej starac. Pomóżcie bo trace coraz wiecej nerwow, chodze do psychologa non stop, pieniedzy i czasu podejrzewam..

Dzieki z góry za pomoc

Samuel Galant 

Wysłany: 2010-05-19, 17:22   

Skończ tę znajomość już teraz! Nie ma sensu dalej się męczyć. Przecież ta kobieta to straszna hipokrytka, która dba tylko i wyłącznie, żeby jej było dobrze, nie dając nic w zamian. Nawet jeśli nie chcesz się z nią rozstawać, ZRÓB TO i czekaj na jej reakcję. ZA NIC W ŚWIECIE nie odzywaj się pierwszy. Jeżeli ona tego nie zrobi, to znaczy, że ma Cię gdzieś i byłeś dla niej tylko 'trofeum' (jeśli mogę to tak ująć). Jeśli jednak odezwie się i wyrazi skruchę, nie odpowiadaj od razu, że chcesz do niej wrócić. Daj jej czas - niech ona pocierpi i zobaczy, jak to jest, a może więcej nie będzie tak Ciebie traktować. Bądź mężczyzną!

Odpowiedz do tematu