Co prawda temat dotyczy ciąży ale mam pytanie związane z narodzonym juz dzieckiem, a nie wiem gdzie się podłączyć więc próbuję tutaj Moje pytanie brzmi: Jak odpowiednio zapoznać dziecko z własnym ciałem i właściwie wszystko wytłumaczyć? http://www.zwierciadlo.pl...oje-cialko.html Macie jakieś własne sposoby?
hmmm jak będziesz rodzić fizjologicznie tzn nie cięciem cesarskim to zaraz po porodzie położą Ci dziecko na brzuchu...takie golusienkie dziecko jest wtulone przez dwie godziny na sali porodowej...może Cie osikac albo zrobic smółke , ale na to mamusie nie zwracaja uwagi przez szczęście narodzonego juz dziecka. karmienie piersią tez powinno odbywac sie z jaknajwiększa bliskością ciała do ciała czyli juz nie na golaska ale latem body z gołymi nóżkami tak by czuło Twe ciepło ciała. na rączki nie zakładaj ,,niedrapek" !!! Ma sie podrapac , ma Ciebie drapać - nie obcinac paznokci bo możesz doprowadzić do zakażenia - same sie wykruszą . I wspólne kapiele w wannie Nie kapiemy dziecka codziennie ! Raz na dwa trzy dni w zalezności od okolicznosci pogodowych. Nie trzeba zdzierać naskórka codzienną torturą kapieli. ... ... ... temacik rzeka
_________________ ...ryzyko przygody jest tysiąckroć cenniejsze od dobrobytu i wygód"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum