FAQFAQ  SzukajSzukaj    AlbumAlbum  Chat  

Forum Kobieta - Mężczyzna
Zaprezentuj nam siebie i swoje poglądy!

Rejestracja Zaloguj  

Poprzedni temat :: Następny temat
ciało dziecka
Autor Wiadomość
aga 

Wysłany: 2010-07-01, 00:01   ciało dziecka

Co prawda temat dotyczy ciąży ale mam pytanie związane z narodzonym juz dzieckiem, a nie wiem gdzie się podłączyć więc próbuję tutaj :) Moje pytanie brzmi: Jak odpowiednio zapoznać dziecko z własnym ciałem i właściwie wszystko wytłumaczyć? http://www.zwierciadlo.pl...oje-cialko.html Macie jakieś własne sposoby?

doris 

Wysłany: 2010-07-05, 13:00   

hmmm jak będziesz rodzić fizjologicznie tzn nie cięciem cesarskim to zaraz po porodzie położą Ci dziecko na brzuchu...takie golusienkie dziecko jest wtulone przez dwie godziny na sali porodowej...może Cie osikac albo zrobic smółke , ale na to mamusie nie zwracaja uwagi przez szczęście narodzonego juz dziecka. karmienie piersią tez powinno odbywac sie z jaknajwiększa bliskością ciała do ciała czyli juz nie na golaska ale latem body z gołymi nóżkami tak by czuło Twe ciepło ciała. na rączki nie zakładaj ,,niedrapek" !!! Ma sie podrapac , ma Ciebie drapać - nie obcinac paznokci bo możesz doprowadzić do zakażenia - same sie wykruszą . I wspólne kapiele w wannie :) Nie kapiemy dziecka codziennie ! Raz na dwa trzy dni w zalezności od okolicznosci pogodowych. Nie trzeba zdzierać naskórka codzienną torturą kapieli. ... ... ... temacik rzeka :)

doris :-)

Odpowiedz do tematu