FAQFAQ  SzukajSzukaj    AlbumAlbum  Chat  

Forum Kobieta - Mężczyzna
Zaprezentuj nam siebie i swoje poglądy!

Rejestracja Zaloguj  

Poprzedni temat :: Następny temat
Złożony problem, prosze o pomoc...
Autor Wiadomość
tomeknieromek 

Wysłany: 2010-07-04, 11:47   Złożony problem, prosze o pomoc...

Witam wszystkich,

Jestem30 letnim mężczyzną, żyje w związku z kobieta starsza odemnie o 9 lat. Na poczatku wszystko bylo idealnie, dogadywalismy sie bezproblemow, wspolnie cieszylismy sie życiem, sex byl bardzo dobry i bardzo często.
Ja rozumiem, ze fascynacja mija i pozostaje codziennosc, ze kazdy zwiazek rozwija sie w tym kierunku.
Urodzilo nam sie dziecko i od tego momentu wszystko zaczelo sie zmieniac. Nie chcial bym byc zle zrozumiany, dziecko to najwspanialsza z mozliwosc jakie niesie zycie, bycie ojcem to zaszczyt i przecudowne uczucie.
Tak jak wspominalem powyzej, wszystko od tego momentu uleglo zmianie, mam na mysli nasze relacje, uczucia, rozmowy, sex, wszystko.
Pracuje ciezko i swietnie zarabiam, utrzymuje rodzine, moja kobieta zajmuje sie domem i dzieckiem, z tym, ze ja rowniez po pracy mam obowiazki domowe, taki jak np gotowanie, robienie zakupow. Czasami zrobie cos extra.
Wiele razy podczas rozmowy moja partnerka wytykala mi wady, ja ze swojej strony staralem sie je wyeliminowac, z roznym skutkiem, jednak ona nie reaguje na moje sugestie, twierdzac ze nie musi sie zmieniac bo juz jest ok :)
Sex wyglada tragicznie, nasze zycie sexualne praktycznie nie istnieje, kochamy sie czasem raz na tydzien, czasem raz na poltorej tygodnia, jak na moje potrzeby to stanowczo za malo, kiedys kochalismy sie kilka razy dziennie.
Ja wiem, ze po porodzie kobieta potrzebuje odpoczynku i nigdy nie naciskalem na nia, jestem romantycznym facetem, mowie jej ze jest piekna, ze strasznie mnie pociaga, pisze dla niej wiersze, dostaje upominki, kwiaty.
Dodam ze nasze dziecko ma juz 2 latka, a sytlacja wcale sie nie polepsza.
Sa dni kiedy jest lepiej, jednak wiecej dni jest zdecydowanie na "nie"
Mialem okazje zeby zdradzic, jednak nie potrafilem tego zrobic, to nie byla by tylko zdrada mojej kobiety ale i mojego dziecka, wszystko bylo by o wiele prostsze gdyby nie bylo malej, ale ona jest i pozostaje mi trwac w tym zwiazku.
Do napisania tego co powyzej sklonil mnie bardzo ciekawy artykol znajdujacy sie pod tym adresem: http://zdrowie.onet.pl/16...alnie,seks.html
Uzmyslowil mi on, ze nie tylko ja mam taki problem, moze ktos z forumowiczow bedzie wiedzal jak mozemy naprawic nasze relacje ? moze ktos ma, mial podobny problem i udalo mu sie gor ozwiazac ? czekam na odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich

Tomek

ps. przepraszam za bledy. nie uzywam na codzien jezyka polskiego

doris 

Wysłany: 2010-07-05, 12:26   

z polszczyzną spox, oby wszyscy tak potrafili pisac :)
powiem krótko- wydajesz sie byc fajnym facetem dla kobiety.....byc może można by pozazdrościć Twej Kobiecie. sam nic nie zrobisz robiąc juz tak dużo.
Przerwy w sex-ie niestety beda narastać z okresowym zróżnicowaniem a spowodowane to jest juz z spora róznica mesko -damskich hormonów.
Nie chce jej usprawiedliwiac cięzarem wychowywania córeczki. Mamy to we krwi więc pomimo uciązliwości dajemy rade i czerpiemy z tego radochę. Zapewne zmieniło sie w sex-ie to że byliscie sami.....nikt nie przeszkadzał .... ( chyba że za sciana macie teściów) , ale rozumiesz o co mi chodzi. Facet w zasadzie nie zwraca uwagi na obecnosć nawet spiącego dziecka, a w głowie kobiety jest juz opór i jakiś ,,wstyd-rodzące sie tabu"- pomimo Jej wieku . Jeszcze chwila i wejdzie ona w okres swej burzy hormonalnej , co jest niejako udowodnione ,że 40tki są dobrymi kochankami :) zatem przeanalizuj wasze domowe zacisze -jak można ewentualnie stworzyc komfort na ,,głośniejszy sex-ik"
Poza tym zmien może wote toaletową na inna , niech to będzie coś nowego a nie standarcik i przestan pisac wiersze.... to jak na Twój wiek juz chyba za późno :P
( nie ukrywam ,że jestem ciekawa Twej twórczości :) )
Możesz napisać jakie wady Ci wytykała?

doris :-)

tomeknieromek 

Wysłany: 2010-07-11, 11:47   

Witaj Doris,

Bardzo milo, ze odpisalas, juz zaczynalem tracic nadzieje :)
Co do mojej fajnosci, uwazam, ze mam naprawde sporo do zaoferowania, problem polega na tym, ze moja women nie chce czerpac z potencjlu jakim dysponuje.
Uwazam dokladnie tak samo jak Ty, zmiany musza przebiegac w obu kierunkach, obie strony musza byc otwarte. Jezeli jedna jest chermetycznie zamknieta (jak w naszym przypadku) przypomina to bicie glowa w sciane.
Nie mamy za sciana tesciow, mamy mase swobody, mala sypia co prawda z nami, ale cale mieszkanie pozostaje do naszej dyspozycji, wiesz dla chcacego...
Moja women uwielbia moja wode toaletowa (CK) ja tez ja bardzo lubie, to byla by....drastyczna ostatecznosc :) a tak serio, nie uwazam, zeby to bylo problemem.
Moja wiersze nie stoja na jakims wysrubowanym poziomie, dla Mickiewicza czy Lesmiana konkurencja nie jestem :)
Wady... uwierz mi, ze nie latwo jest o nich pisac :) zarzuca mi balaganiarstwo (po czesci musze sie z tym zgodzic) ale nie do konca, bo czy spodnie polorzone na krzesle, tudziez inny koszulak to zbrodnia ? buty zostawione w przedpkoju na ziemi a nie na swoim miejscu na polce ? problemem bywa tez np kapsel zostawiony na stole ale to juz kolejna wada - jestem chaotyczny. Nastepna moja zla cecha - gwaltownosc, tutaj przyznaje sie, jestem impulsywny, taki mam temperament, objawia sie to tym, ze w sposob bezposredni wyrazam swoje uczucia, to co mysle, to co czuje w danej chwili, bez wzgledu na okolicznosci i odczucia innych osob. Zdarza mi sie potem tego zalowac, ale nie zawsze.
Ostatnia z wad dotyczy moje przesadnej dbalosci o wyglad, jest to wyssane z palca, jestem normalnym facetem....ktory lubi ladne ubrania i zakupy:) prawie tak samo jak zimne piwo i pilke nozna.

Dziekuje raz jeszcze za odpowiedz i pozdrawiam

Tomek

Odpowiedz do tematu